En beskrivelse av hvit bjørk

November 15

En beskrivelse av hvit bjørk

Hvit bjørk (Betula papyrifera) er et mellomstort løvtre som vokser opp til 80 fot høy. Landscapers plante det som en dekorativ treet i yards fordi den vokser i mange forhold og klima. Hvit bjørk vokser vilt i hele Nord-Amerika.

Bagasjerommet

Hvit bjørk trestamme kan være opptil 2 fot i diameter dekket med glatte, hvite bark som skreller av i ark. Barken, preget av horisontale striper, er sterk og fleksibel. Bagasjerommet kan vokse i en enkelt slanke stamme eller ha flere stammer fra en enkelt rotsystem.

Blader

White birch bladene er ovale til triangulær formet. De er blek grønn på toppen og en lettere grønn på bunnen med en hårete tekstur. Knopper, blader og frø er en matkilde for mange fugler og små dyr som pinnsvin, ekorn og kaniner.

Omsorg og Planting

Med det lated bekymre trives en bjørk i 50 år. Bjørk vokse i mange typer av jord, men trives i kule fuktig jord. De grunne rotsystem som gjør dem utsatt for tørke eller oppvarmet jord. Hvit bjørk krever full delvis sol. Et ideelt sted å plante en bjørk er skyggelagt, kjølig og fuktig jord, der bladene får full eller delvis sol for en god del av dagen, vanligvis på øst og Nord sidene av en struktur. Unngå områder der jord komprimeres. Grunne rotsystem kan lett skades i disse stedene.

Bruker

Barken brukes ofte som en brann forrett fordi tennes selv når våte. Historisk har det også blitt brukt i å lage kanoer, kurver og matter. Trelast industrien bruker hvit bjørk finér, kryssfinér og pulpwood. Sap er brukt i sirup, vin og øl.