Egenskapene til vinden Pollinated blomster

January 20

Egenskapene til vinden Pollinated blomster

Mange planter er pollinated av bier fugler og andre dyr, men ikke alle planter er avhengige av andre organismer å bære pollen fra en blomst til en annen. Omtrent 20 prosent av blomstrende planter er vinden pollinated.

Funksjoner og utseende

Vind pollinated planter avhenger ikke av evnen til å tiltrekke fugler eller insekter, så sine blomster pleier å være liten, trist, unscented og iøynefallende. Anthers (strukturer hvor pollen er produsert) og stigmata (strukturer hvor pollen lander) ofte prosjektet fra blomst for å bli utsatt for vinden.

Nys faktoren

Pollen produsert av en vind pollinated plante er - helt bokstavelig - blåst på vinden, så mye av det vil lande på steder der det ikke nytter. Følgelig trenger vind pollinated planter å produsere store mengder pollen. For mennesker med stemt allergier, kan betydelig antall pollen produsert av noen vind pollinated planter være en vexing problem.

Andre vind-avhengige arter

Trær og grasses i tempererte områder er ofte vind pollinated. Trær i denne kategorien vanligvis blomster tidlig på våren før bladene kommer for å sikre bladene ikke blokkere vind og hindre pollinering.