Egenskapene til anlegget celler

October 27

Egenskapene til anlegget celler

Som alle levende ting, er planter laget av celler, minste og enkleste enheten av liv. Mens anlegget celler dele noen egenskaper med cellene i kroppen, for eksempel en plasma lag, er de også annerledes på mange viktige måter. Alle anlegg celler deler samme nøkkelkomponenter og egenskaper, selv om som mennesker, planter har mange forskjellige typer celler spesialisert på utfører forskjellige funksjoner.

Eukaryote struktur

Alle anlegg celler er eukaryote. Dette betyr at deres DNA eller arvestoff, finnes i kjernen av celler. Den andre typen celler, kalt prokaryote, har ikke en kjerne. Eukaryote celler er ti ganger størrelsen av sine kolleger, og DNA i kjernen er organisert i kromosomer.

Organeller

Anlegget celler inneholder en rekke ulike organeller eller mikroskopiske organer, hver utfører forskjellige funksjoner. Noen organelles funnet i anlegget celler inkluderer ribosomer, mitokondrier og chloroplasts. Chloroplasts er hvor fotosyntese, prosessen som sollys omdannes til energi, foregår. Ribosomene er ansvarlig for syntesen av protein. Mitokondrier konverterer energi fra glukose til adenosin trifosfat, som er nødvendig for normal celle funksjon.

Stive vegger

I dyr, inkludert mennesker, er cellene eksteriør en plasma membran. Planter også har denne membranen, men det er ikke det ytterste skallet av en celle. På membraner har anlegg celler stive vegger består av cellulose. Veggen gir struktur og støtte for cellen, og også bånd med veggene i andre celler, opprette et anlegg struktur.

Vacuole

Vaculoes er store strukturer i anlegget celler. De er underlagt en membran og fylt med væske. De fleste cellene har bare en vacuole, men den tar opp en stor del av cellen. Formålet er å hjelpe cellen opprettholde sin form.