DIY Glulam bjelker

July 1

DIY Glulam bjelker

Glulam bjelker har flere fordeler sammenlignet med sine solide tre kolleger. De er billigere, og når riktig konstruert, mer med stabil. Siden laminert bjelker består av mange tynt, fleksibelt strimler av tre limt sammen, er det også lettere å dikte en buet eller spesielt formet bjelke enn det er å skjære samme form av en større blokk med heltre.

Materialer

Du kan utvikle en laminert stråle med en rekke materialer. Strukturelle ombygging, furu, kryssfiner eller selv orientert strand kan styret (OSB) brukes og limt med trebearbeiding limet. Hvis applikasjonen krever strålen utsettes været, kan du bruke en rot og water resistant tre. Bånd lag med epoxy lim og beskytte strålen med UV-bestandig maling eller spar lakk.

Oppsett

Bestemme nødvendig dimensjonene for din strålen. Angir tykkelsen på din strålen av tykkelsen på materialet til å bestemme hvor mange strimler må. Hvis din strålen er lengre enn materialet, rave leddene i hvert lag. Leddene på tilstøtende lag skal minst seks inches hverandre.

Dimensjonering

Angi rip gjerdet ditt bord så 1/8 tommer bredere enn ønsket høyde for din strålen. Dette materialet vil bli fjernet etter liming. Rippe to eller tre ekstra strimler til å tillate tilstrekkelig materiale å forbløffe leddene.

Stabling

Stable strimler til å danne strålen. Nummerering hver stripe med en blyant som du stable det vil gjøre det enklere å rekonstruere bjelken når du gjør din endelige slutten kutt. Du blir tørr montering bare på dette punktet. Stabling strimler kan du justere felles mellomrom. Bruk en firkant til å markere slutten på bjelken for lengde.

Trimming

Fjerne strimler fra stabelen og kuttet endestykkene til lengde med en sirkelsag.

Lime

Plass det første laget av strimler på en plan overflate. Bruk en ren pensel til å spre et selv strøk av lim over hele overflaten av det første laget av materiale. Stable neste lag av strimler på toppen av først. Bruke et annet lag med lim på toppen av det andre laget. Fortsett å bruke lim og stabling til du kommer det siste laget.

Klemmer

Fastklemming din strålen er et kritisk punkt. En 10-fots lange bjelke, bruke minst 30 klemmer. Plasser små, tynne stykker av skrap mellom kjevene av klyper og overflaten av din strålen som beskytter materiell. Plass din klemmer mer enn 12 inches hverandre langs begge sider av bjelken. Plass to klemmer på hver ende av bjelken. Stram klemmer til du får en selv klem ut av lim på alle lagene. At limet å kurere i minst 24 timer.

Fullfør

Fjern klemmer. Fjerne det tørket klem ut med skraper. Bruk en makt planer å glatte øverst og nederst på bjelken og redusere den til din ferdige dimensjon.