Den beste typer stauder

October 22

Stauder, planter som overleve mer enn to sesonger, voksende, gi farge, interessante teksturer og en følelse av varighet til hager. Det finnes et enormt utvalg av blomstrende stauder. Gartnere har mange valg å velge mellom når du velger de beste stauder blomsterbed eller beholdere.

Solfylte

Mange arter av stauder vokser best i full sol. For gartnere vil legge til farge på et solrikt område, har University of Kentucky laget en liste over anbefalinger, som inkluderer den japanske amenone, som bærer attraktive pastellfarger blomster og gruppert bellflower, med lilla blooms lyse landskapet for ca tre uker om sommeren. Andre planter foreslo inkluderer svart snakeroot, en høyere flerårig som gjør godt på baksiden av en kantlinje og tickseed, som mange blomster trenger deadheading når de visne.

Delvis skygge

Noen stauder tolererer delvis skygge godt. Hosta, lang levetid og krever minimalt vedlikehold, bærer en attraktiv løvverk mange gartnere prisen. Astibe produserer hvit, rød eller rosa blomster om sommeren og liker rike, fuktig jord. Det når 2 - til 5-fot høy ved forfall. Bee-balsam bærer aromatiske hvit, rød, lilla eller lilla blomster. Som det navn antyder, det tiltrekker bier men også sommerfugler og kolibrier også. Blødning hjertet, et annet godt valg for en skygge hage, ifølge University of Missouri forlengelsen, har en lang blomstrende sesongen, som kan til sen høst.

Tørke

Gartnere bor i områder med minimal nedbør kan velge mellom flere tørke-tolerant stauder. North Carolina State University nettsiden anbefaler en rekke planter som tåler begrenset fuktighet. Krysantemum blomstre i en rekke farger - rødt, oransje, gul, hvit og lavendel - og rekkevidde en høyde av 12 36 inches. Daylilies bære gult, oransje, rosa og burgunder blomster som blomstrer fra vår gjennom sommeren avhengig av variasjon.

Kalde

Gartnere som bor i kaldere regioner trenger kald-tolerant planter for sine hager. University of Idaho har kompilert en liste over noen av de beste kalde-tolerant stauder. Ryllik, en høyere flerårig som foretrekker full sol, er hardføre gjennom sone 2 på det amerikanske avdeling av landbruk Hardiness sonen kartet. Forget-me-not, en mindre plante som gjør det bra i full sol eller delvis skygge, er hardføre gjennom sone 3. En annen kald hardfør staude, Peon, blomstrer om våren og er hardføre gjennom sone 3.