Deler av et tre anlegg

December 27

Deler av et tre anlegg

Tre planter- eller woody planter, inkluderer som forskere kaller dem - trær, busker og visse vinstokker. De skiller seg fra andre planter i at de har en vanskelig ytre dekker på stammene og stammer. Woody planter faller under flerårig klassifisering, noe som betyr at de lever i mer enn to år. Noen woody planter, for eksempel redwood trær, leve i flere tusen år.

Bark

Barken av en woody anlegget består av hovedsakelig døde corklike vev som beskytter de mer sårbare delene av stilkene. Vevet inneholder et stoff som heter suberin som hjelper barken frastøte vann. Den indre delen av et tre er stadig opprette nye bark og skyve den ytre. Dette resulterer i barken på eldre trær har en grovere utseende utseende enn jevn Barken av umodne trær. Det utgjør også bark på eldre trær som skreller av lett.

Phloem

Woody planter har også en indre bjeff sammen med den bekjentskap ytre barken. Denne indre bark, der forskere kaller phloem, består av levende celler, og transporterer sukker og næringsstoffer laget i bladene til andre deler av anlegget. Cellular strukturer kalt sil rør stafett stoffene den trenger i hele treet. Til slutt vokse deler av phloem utover for å bli en del av laget av ytre bark, ifølge Utah State University skogbruk forlengelsen.

Cambium

Ved phloem ligger en samling celler kalles cambium eller vascular cambium. Dette laget av celler skaper både bark og tre av anlegget. Cellene i cambium stadig del og presse nytt materiale utover eller innover. En lag av cambium celler kan også danne sår av trær og hjelpe i helbredelsesprosessen.

Vedvev

Tykk vev forskeren kaller vedvev, mer vanlig kalt tre, ligger i kjernen av hver stamme av en woody plante og har både sterke fiber og hule rør som transport vann fra røttene til blader. Cambium produserer et nytt lag av tre hvert år i trær. Til slutt, vedvev som er ikke lenger nødvendig å transportere vann dør. Det blir ved, mens levende laget av vedvev heter massetetthet. Ved blir fylt med et stoff å hindre den fra råtnende, som gir det en mørkere utseende enn massetetthet.