Deler av et Monocot anlegg

March 22

Deler av et Monocot anlegg

Med mer enn 260.000 identifiserte arter av Dekkfrøede planter og planter, botanikere delt Dekkfrøede planter i to store klasser: monocotyledons og blomsterplanter, eller Poales og dicots for korte. Vanligvis cotyledons er frø leafs som gir næring til fosteret planter til seedlings utvikler sin første sant blader og begynne fotosyntese. "Mono" betyr "en", og monocot betyr plante frøene inneholder en cotyledon. "Di" betyr "to", og dicot betyr plante frøene inneholder to cotyledons.

Poales

Botanikere har identifisert ca 65 000 plantearter som Poales. Poales inkluderer gress, som bygg, havre, hvete og mais. De har også asparges, løk, hvitløk, palmer, bananer, liljer, iriser og orkideer.

Monocot deler

Monocot blader er vanligvis lange og stropp-liknende, med årer som går parallelt lengden på bladet, med ingen forgrening. Monocot stammer har bunter av vaskulær vev - vev som flytte vann og næringsstoffer gjennom anlegget - spredt tilfeldig gjennom stilkene. Poales tendens til å produsere blomster i multipler av tre. En iris, for eksempel har tre kronblader, tre roseblader, tre pollenbærere og tre carpels. Poales røtter spire fra forskjellige noder på anlegget stilk. Monocot pollen korn har vanligvis bare én pore eller fure. Poales produserer ikke tre, selv om noen har utviklet en erstatning.

Monocot Cotyledon

En dicot to frø blader kan sees lett som fosteret anlegget spirer. Enkelt monocot frø bladet er ikke like lett oppdaget, fordi det ikke kommer ut av frø helt. I motsetning til dicots inneholder en monocot cotyledon ikke mange lagrede næringsstoffer for fosteret anlegget. Endosperm innenfor frø gir meste av næringsstoffer til baby monocot anlegget. Hovedformålet med monocot frø bladet er å tjene som et beskyttende skjold for unge, voksende planter.

Dicots

Botanikere har identifisert ca 200.000 plantearter som dicots, roser, hortensia, asters, epler, fersken, bønner og valnøtter. Dicot bladene er bred, med årer som gren fra en større, sentrale blodåre. Lønn, eik, geranier og løvetann er eksempler på dicot blader. Dicot stammen vaskulær bunter danne en ring. Dicot blomst deler er produsert i multipler av firere og femmere. Dicot røtter produseres fra den nedre enden av embryoet anlegget. Dicot pollen har tre porene eller furer. Dicots har woody stilkene.

Trær uten Woody stilkene

Noen Poales utvikle en trelignende form, men uten tre. University of California Museum of Paleontology notater som håndflatene, bambus og yuccas er blant de Poales som vokser som trær. Hver har en sentral stokk som enten holder bladrike grener, som yuccas, eller støtter blader direkte, for eksempel palmer. Noen Poales har utviklet trelignende skjemaer der blader finnes bare på basis av anlegget, for eksempel bananer.