Bolig vedlikehold sjekkliste

April 10

Bolig vedlikehold sjekkliste

Hver bolig trenger jevnlig vedlikehold for å sikre sikkerhet og beskyttelse fra skade. Fra enkle oppgaver som tetting opp hull til mer komplekse oppgaver, for eksempel vær-proofing windows trenger du praktiske tips som en grunnleggende sjekkliste for å holde hjemmet ditt i orden.

Vinduet og døren sikkerhet og isolering

Kontroller at vinduene og i dørene har riktig isolasjon å holde ut sol, vind og kalde skade.

Først sørg glass ikke er sprukket eller ødelagt, og erstatte en skadet glass Vinduer og dører.

Sjekk Helvetesild og låser å sikre at de er i orden. Sjekk grensene av Vinduer og dører

for områder der luften kan flyte i. Nærbilde hull. Vurdere å erstatte eldre Vinduer med værbestandig windows.

Tørketrommel vents HVAC-utstyr og ovn

Sjekk tørketrommel åpninger for rester et par ganger i året. Koble ditt tørketrommel og ren bak. Erstatte filtre på deg klimaanlegg, ventiler og avfuktere. Rense og reparere ovner minst en gang i året. Erstatte ovn filtre hver måned i løpet av kaldere sesongen. Har oppvarming apparater i orden før vinteren.

Gnagere

Mus og rotter er virkelig truende, og de kan vurdere ditt hjem et reir. Forebygging er bedre enn kur. Husk at gnagere kan presse inn i ditt hjem gjennom rommet så lite som en fjerdedel tommer, skap så grundig inspisere dører, Vinduer, hjørner, vegger, deretter koble alle hull med caulk, tre, sement eller andre aktuelle materiale.

Takrenner og annet rusk passasjer

Sjekk takrenner for å sikre vannet strømmer fra hjemmet ditt. Undersøke avløp kjøkken, bad, oppvaskmaskin, vaskemaskin slik at vann strømmer til avløp og at de ikke er sikkerhetskopiere. Rutinemessig feilfri rør av helle løsning av litt bakervarer brus blandet med varmt vann i vasken.

Avløp

Få en profesjonell rørlegger kommer i en gang eller to ganger i året å sikre avløp systemet fungerer. Kontroller for lekkasje under synker og alle slanger, spesielt fra vaskemaskin og oppvaskmaskin. Også Undersøk kjele, varmt varmtvannsberederen og toaletter for lekkasje. Kontroller at alle rør, spesielt de utendørs er ikke dryppende vann. Hvis utendørs rør dryppe vann om vinteren, kulden blir vannet til is og dette kan lekke ditt. Erstatte leaky rør og blokkere hullene.

Elektrisk utstyr og apparater

Sjekk alle stikkontakter og snorer skade som kan enten repareres eller erstattes. Sikre røyk og karbonmonoksid alarmer og detektorer er godt drevet og i god stand. Ikke la unødvendig elektrisk utstyr koblet til over lengre tid. For de som skal være koblet, kontroller at de er koblet til en forlengelse med overspenningsvern makt.

Tak og peis

Se hjemmet ditt og se hvis noen del av tak eller tak har hull i det, begynner å hule i, sprakk, vissen eller lekker, minst hver sesong eller fire ganger i året. Sjekk loftet for å sikre kanaler i orden og for tegn at taket kan være lekker vann eller avfall. Rengjør skorsteiner minst en gang i året av en profesjonell. Se etter farlig blinkende og forseglinger rundt skorsteinen og andre ventil rør.