Bøk Blight bladlus & mugg

October 20

Bøk Blight bladlus & mugg

Bøk blight bladlus og soppen kjent som Scorias spongiosa eller svart sotete mold, pleier å hjemsøke bøk sammen i angrep som kjører i sykluser på flere år. De forekommer hovedsakelig i den østlige delen av USA, selv om disse felles angrep kan oppstå hvor bøk trær vokser. Et tre som lider av en infestation er stygge, å si mildt. Imidlertid er virkningen på treets langsiktige helse vanligvis minimal.

Bladlus gjerne tilkobling

Bladlus av alle typer kan forårsake soppinfeksjoner på planter, spesielt på den nederste bladene. Som bladlus sluke saft av bladene har de laget sitt hjem på, skille de ut et stoff kjent som honningdugg, som samler på bladene under bladlus kolonier. Honeydew har en høy nok sukker innhold at enkelte typer bladlus gjetet av maur som bor på honeydew. Sukkerinnholdet kan fungal sporer å vokse raskere enn vanlig på bestrøket blader.

Identifikasjon

Bøk blight bladlus er også kjent som ullen bladlus, så på avstand, infested bladene ser ut som de er belagt i bomull. Bøk blight bladlus kalles "boogie woogie" bladlus fordi de vrikke bakben endene i luften som et forsvar. Sotet svart mold dekker blader under bladlus i en matt sort belegg. I nærvær av bladlus, kolonien vil vokse utover sitt vanlige belegg og kan bli på størrelse med en fotball.

Sopp farene

Mens sopp kan vokse til å bli store og skjemmende, er dens innvirkning på utseendet på et bøk tre viktigere enn de helsemessige virkningen. Soppen bare strømmer på bladlus honeydew og tar ikke noe fra treet for å overleve. Men siden sotete mold kan blokkere fotosyntese på dekket bladene, kan et tre allerede stresset av sykdom eller tørke bli presset forbi bristepunktet av et stort antall soppen.

Bladlus farene

University of Massachusetts rapporterer at det finnes en rekke meninger om virkningen av bøk blight bladlus på treet helse. Andre insekter, for eksempel oystershell eller bøk tre skala, angripe treet gjennom bark og en mye mer alvorlig trussel for treet. Som bladlus angrep bladene, kan de forårsake blad misdannelse eller muligens drepe mindre avdelinger, hvis nok blader på grenen er infisert.

Infestation kontroll

Omfattende kontroll av bøk blight bladlus er vanligvis gjøres ved å innføre et stort antall ROV insekter, som marihøner, til området. Plantevernmidler brukes vanligvis ikke. Plantevernmidler drepe både bladlus og deres naturlige rovdyr, forlater området utsatt for en påfølgende infestation bladlus eller et mer skadelig insekt. Videre spray plantevernmidler er vanskelig å bruke trær og systemisk plantevernmidler spres så sakte gjennom treet som å være ineffektiv mot bladlus.