Blomster til anlegg i potter

October 2

Utover de store-boks butikken utvalgene av enkelt-plant hvit plastikk kurver er det en verden der strålende viser av fargerike blomster stige og hell over kantene av alle slags beholdere. I container hagearbeid verden, kan du la din ånd kjøre gratis å opprette en oppsiktsvekkende mini hage av urter, blomster og vinstokker i en regnbue av farger innenfor rammen av en pott. Gå ut av boksen og delta i verden av kreative beholder hager.

Kulturelle krav

Det viktigste å vurdere når du velger blomster til en beholder hage er om de alle har de samme kulturelle kravene. Planter dyrkes i en container sammen bør ha samme temperatur, lys, vann og gjødsel behov. Kontroller at blomstene du er god følgesvenn planter, som noen planter kan stunt andres vekst. Unngå kombinere planter som tiltrekker samme skadedyr, eller du kan ende opp med en gryte full av bladlus eller whiteflies. Legge noen insekt frastøtende planter er en god strategi. Prøv å velge blomster med samme generelle levetiden, eller legge til spre planter som raskt fylle ut hullene venstre av døende kortlivet planter.

Høye planter

Blomsterplanter over 12 inches høy er generelt plantet i en pott. Sentrale, høyere anlegget har ikke å være en plante, men det bør være en som utfyller planting's generelle tema og fargevalg. Du vil for eksempel ikke sette en lilla plante i en gryte med røde, hvite og blå blomster, fordi det ville være i konflikt med fargevalget. En høy blå salvia omgitt av røde og blå blomster ville være bedre. I en pott på blandet farger, kan en grønn fontenen gresset være en god høy aksent. Flerårig valg kan inkludere canna, elefantører, cyperus, ornamentale gresstyper og møllen. Brukte ettårige inkluderer celosia, cleome, store coleus, høy snapdragons, zinnias og salvie.

Filler planter

Når høyere planter er på plass, må mindre planter å dekke noen nakne flekker og fylle tomrom. Filler planter kan variere fra 1 til 12 inches høy, avhengig av beholderen, og bør ideelt vokse utover, ikke oppover. Filler planter bør alltid være minst 4-6 inches kortere enn store, midt-plassert aksent anlegget. Planter som kan brukes som fyllstoff inkluderer torenia, scaevola, penta, lantana, marigold, impatiens, sant geranium, ageratum, coleus og melampodium.

Gjennomgripende planter

Når plantet langs den ytre kanten på din beholder, gjennomgripende planter trekke betrakterens oppmerksomhet nedover og gir en følelse av bevegelse i utformingen. Etterfølgende planter som nierembergia, verbena, portulaca og petunia kan lett dyrkes i containere, selv om ikke-blomstrende planter som eføy eller søte poteter kan også legge til tekstur og farge.

Skygge-Tolerant blomster

Opprette beholderen hager skyggefulle områder kan være utfordrende. Avhengig av plassering og vekstforhold endres antallet og variasjonen av tilgjengelige planter. Noen vanlige skyggen favoritter inkluderer impatiens, begonier og coleus. Høye varianter inkluderer monkshood, foxglove, lobelia, monarda og heliotrope. Filler planter kan inkludere flox, clarkia, salvia, dverg snapdragon, torenia, epimediium, bellflowers, fioler og vinca.