Blomster som vare en dag

April 12

Blomster som vare en dag

Blomster av visse planter åpent i flere uker om gangen, mens andre åpner og lukker på samme dag. De med kort levetid spenn åpen når pollinering er mest sannsynlig. Disse plantene vanligvis produserer nok blomster og farge under en hel sesong å gjøre opp for sine kort blomst tider. Temperatur sies å styre prosessen med blomstene åpner når luften varmes og lukker når temperaturene slippe.

Morning Glory og Moonflower

Tilhører samme slekten som søtpotet (Ipomoea batata), produserer morgen herligheter og moonflowers lenge twining vinstokker hjerte-formede blader og blomster som blomstrer for mindre enn en dag. Blomstene er trompet-formet med dype throats som er ofte en annen farge, som i tilfelle av himmelske blå (Ipomoea tricolor) som halsen er hvit med liten gul tinges. Morgen herligheter åpne så snart solen skinner på dem. og visne mot ettermiddagen. Moonflower (Ipomoea alba) blomster åpen i midt-ettermiddag, og i motsetning til morgen herligheter, har en duftende aroma. Moonflowers må jordsmonn mens morgen herligheter i gjennomsnittlig jord.

Hibiscus

Vises i juli og August, kan hibiscus blomster vokse til en fot i diameter, med varianter tilgjengelig som produserer rosa, hvit, rød eller bicolored blomstrer. Selv om de blomstrer for bare en dag, kan delikat hibiscus blomster nummerere over hundre på en en sesong. Hibiscus virker best med minst 6 timer sollys per dag og i jord som inneholder massevis av organisk materiale, som kompost eller alderen gjødsel.

Dagliljer

Vurdert av noen å være den perfekte flerårig, trives den populære Dagliljer (Hemerocallis) på lille omsorg i en rekke forhold og alle typer jord. Plaget av noen sykdommer og skadedyr, Dagliljer er tilgjengelig i mange farger og plante og blomstrer fra vår til høst. Hver Dagliljer blomst blomstrer for bare en dag, åpne tidlig og falming i kveld. Flower lever opp til sitt greske navn, som betyr "skjønnhet" og "dag" etter Daylilies.org. Hver av anleggets mange stilker bærer flere blomster, sette scenen for en blomstrende periode som kan vare i flere uker. Noen varianter er klassifisert som rebloomers, som de blomstrer i tidlig sommer og så igjen i tidlig høst.

Evening Primrose

Evening primrose (Oenothera speciosa) blomster åpen om kvelden og visne av morgenen, en gang imellom åpning så raskt og som deres bevegelser kan faktisk observeres. Den rosa evening primrose, funnet i de sørligste regionene i Kansas, Oklahoma og Texas, åpner om morgenen og lukker av kvelden, mens dens mer nordlige kolleger åpne i kveld. Kopp evening primrose blomster er vanligvis større, men kan være så små som 1 tommers bred i områder rammet av tørke.

Portulaca

Portulaca grandiflora eller moss rose, er en etterfølgende årlig som vokser til 6 inches og sprer seg til om lag en fot. Fabrikken produserer rødlig stammer og tykk sylindriske grønne blader. Portulaca blomster ligner roser og kan være rød, gul, hvit, rosa eller oransje med noen variegations. Fremvoksende fra anleggets stilk tips, moss roser åpne bare i sterkt sollys, stengt igjen om natten eller i grå dager. Portulaca gjør det bra i dårlig jord så lenge det er godt drenert.