Beste vinrankene til et espalier

September 13

Beste vinrankene til et espalier

Et espalier kan være et uvurderlig verktøy for å dekorere i hagen. Riktig vinrankene kan utdannet å klatre espalier og vil dekke det med full, frodige løvverk eller blomster. Mens det er en rekke vinstokker å velge mellom, noen er lett å vokse, lett å vedlikeholde og blir full og frodige gjennom vekstsesongen.

Cross Vine

Cross vintreet, også kjent som trompet blomsten, er en raskt voksende, blomstrende vinranke som er hardføre i amerikanske avdeling av landbruk Zones 6 til 9. Vintreet har lang, tynn blader mellom 3 og 5 inches lang og fantastisk, trompet-formet blomster. Vises i slutten av vinteren til våren, prangende rødaktig-oransje blomster blomstre gjennom sommeren og tiltrekke hummingbirds og sommerfugler.

Lett å vokse og lett å vedlikeholde, cross vintreet kan lett bli opplært til å klatre et espalier som det låsene med slank tentakler. Den trives i fullt sollys eller delvis skygge, kan tilpasses en rekke ulike jordbunnsforhold og er ekstremt tørke-tolerant. Det kan tåle kule vintertemperaturer sonen 6 og spres via rot sproutings. Det er svært motstandsdyktig mot skadedyr, kan det være plantet på en espalier nær balkonger eller terrasser uten å tiltrekke uønskede insekter.

Cypress Vine

Cypress vintreet er en delikat og raskt voksende vinranke som lett kan trenes til å vokse over et espalier og vil dekke en raskt. Bladene er lang, slank og fjær-lignende blomster er lys purpur, 5-spiss stjerner med smale rør blomster vedlegges vintreet. Blomstrer begynne våren og fortsette før den første frosten.

Det kan vokse opp til 20 fot i lengde, men i motsetning til mange kraftig voksende vines, cypress vintreet er ikke invaderende og vil ikke spredt ukontrollert. På grunn av sin tynne, fjærlett løvverk, vil det ikke kvele eller skyggelegge noen planter bak eller under den. Hardy til USDA Zones 6 til 11 og innfødt til Mexico, har det naturalisert i mange områder godt i Nord USA. Trives i full sol eller delvis skygge, vil vintreet regrow hvert år fra frø at været det lange vintermånedene.

Pandorea

Pandorea er en evergreen vintreet som thrives plantet i bakken eller i en beholder; en beholder og et espalier kan opprette en tykk skjerm som kan flyttes rundt for personvern hvor og når ønsket. Bladene er mellom 5 og 9 inches lang, og blomstene har runde blomstrer med rørformede sentre. De fleste er rosa eller rød.

Blomstrende best i full sol, kan pandorea også tåle delvis eller filtrert Skyggen. Fordi det er en viltvoksende plante, må støttes fra ung alder, perfekt for trening til et espalier. Hardy til USDA soner 8 og 9, pandorea er raskt voksende og kan dekke et espalier raskt.

Kaprifolium

Kaprifolium er en etterfølgende, viltvoksende plante som krever en slags støtte til å holde fra å bli leggy og shrubby, gjør den ideell for trening opp et espalier. Twining vintreet kan lett brytes selv rundt støtte en espalier. Lonicera flava rekke kaprifolium, innfødt til det sørøstlige USA, er ikke en invaderende arter som andre honeysuckles kan være.

Økende til mellom 10 og 20 fot og hardy til USDA soner 5 til 8, kan det trives i full sol eller skygge. Vintreet blomster beste i full sol, utvikle prangende, rørformede blomster vike for små bær i slutten av sommermånedene. Blomster tiltrekker hummingbirds og sommerfugler, mens bær tiltrekke ville fugler, legge til verdien av denne vine som en espalier plante.