Beste stauder plante

October 11

Beste stauder plante

Beste stauder å plante er de som ser mer enn god i hagen. De har en lang blomst sesongen, er lett å omsorg for når etablert, samt tiltrekke seg en rekke dyr og insekter. Stauder er planter som kommer tilbake fra røttene hvert år. Så velge planter som vil vokse i type forhold din hagen lys krav, jordsmonn og fuktighet behov er forskjellige for hver plante.

Monarda

Den lange blooming pulserende rød, hvit, rosa eller gulaktig blomster ofte aksent med lilla prikker at toppen kvadrat stammet planter i beebalm (Monarda) gjør dette staude en av beste plante. Et medlem av mint familien, beebalm har duftende blader og tiltrekker seg en rekke sommerfugler, kolibrier, bier og fordelaktige insekter i hagen. Vokse beebalm i full sol eller del skygge i et område som får rikelig med luftsirkulasjon å hindre pulveraktig mugg. Jord innstillinger spenner fra tørt til moderat fuktig avhengig av nøyaktig utvalg plantet. Innfødt til Nord-Amerika, beebalm er hardføre i US Department of Agricultural hardførhet soner 4 til 10.

Hemerocallis

Når etablert, er daylilies (Hemerocallis) lettstelt, tørke-tolerant, skadedyr og sykdom-motstandsdyktig flerårig planter som sprer seg underjordiske rotstokker. Når den ikke er i blomst, skaper hengende grønne bladverket interesse i hagen. Blomstene blomstrer for en enkelt dag, og deretter dø. Deadhead, eller kuttet falmet blomsten å forhindre at dette anlegget definerer frø. Dagliljer blomstene kommer i nesten hver farge av regnbueørret inkludert sort, lilla, rød, gul og hvit. Noen varianter er svært duftende, spesielt de som blomstrer i sen ettermiddag eller tidlig kveld. Vokse daylilies i full sol eller del skyggen. Daylilies er hardføre i soner 3 til 10.

Echinacea

Coneflower (Echinacea) er innfødt til sentrale USA og tiltrekker sommerfugler og bier som spiser på sin nektar. Deadhead falmet blomster tidlig i sesongen å holde dette anlegget blomstrer om sommeren. Som faller tilnærminger, la det sette frø. Ætt hoder tiltrekke goldfinches. Lang, solid stilkene gjør Echinacea perfekt for cut blomsterbuketter. Echinacea blomstene kommer i en rekke farger, inkludert rosa, lilla, hvit, oransje, gule og grønne. Noen varianter har blomster som er duftende. Vokse Echinacea i full sol eller del skyggen; Det er hardføre i soner 3 til 9.

Hosta

Med mer enn 2500 ulike varianter av Hosta tilgjengelig er det sikkert å bli flere av disse skygge-kjærlig, lett-å-omsorg for planter som vil trives i hagen din. Bladverket, som kommer i en rekke farger, inkludert blå, grønn, hvit og gull, er enten én farge eller spraglete. Enkelt-, dobbelt- eller tremannsrom duftende kommer i nyanser av lilla og hvit. Hosta plantene er tilgjengelige i en rekke størrelser fra miniatyrer perfekt for gjennom hagene til de som vokser flere fot høy. Mindre variasjon gjør effektiv kanter planter. Avhengig av variasjon er Hostas hardføre i USDA hardførhet soner 3 til 10.