Beste stauder for Potter

August 6

Beste stauder for Potter

Som ettårige planter, stauder legge farge og tekstur til hagen, men i motsetning til deres overstrømmende blomstrende fettere, stauder kan blomstre i år i samme container med et minimum av omsorg. Mens de ikke kan blomstre så rikelig som blomstring ettårige, bærer mange stauder kjekk grønt og slående sesongens blomster. En rekke flerårig thrillere og spillers fyllstoffer kan kombineres for å lage en rekke iøynefallende vignetter.

Thrillere

Thrillere er planter som viser en høy, oppreist vekst vane. Plass ruvende, lett å vokse stauder, som dragonheads, russisk sage, blødende hjerter eller daylilies i midten av en ordning for å legge høyden til visningen. I tillegg til produsere fargerike blomstrer fra vår til høst, disse lange-blomstrende stauder produserer solid stengler og forsiktig hengende blader oppretter en delikat vertical effekt over lav vekst planter.

Spillers

Spiller planter identifiseres med deres uforsiktig, gjennomgripende løvverk og vilt vandrende vinstokker. Stauder som flekket døde brennesle, bellflower og verbena skjemaet bølgende massene av blomster og planter som ser fantastisk når drapert dekorativ over kanten av beholdere. Prangende klynger av lyse blomster teppe planter fra tidlig på sommeren til høsten, mens iøynefallende bladene legge tekstur og vekster som kontraster pent når ligger nær planter bærer høye, bustete løvverk.

Fyllstoff

Filler planter er populært i flerårig beholder hager som deres raske vekst er svært nyttig for å fylle tomrommene. Velg billowy, grasiøs planter som Japansk malt fern eller Christmas fern, for sin elegante, fjærlett blader, eller opprette en mer eksotisk utseende beholder hage ved å innlemme spektakulære bladverket av hosta. Kombinere to for en dramatisk effekt som kontrasten mellom fint delt tekstur av bregner og den lyse, fet hosta blader skaper rikelig, frodige følelsen av et tropisk paradis.

Stell og vedlikehold

Stauder i beholdere krever hyppigere vanning enn sine hage-plantet kolleger. I perioder med svært varmt eller vindfullt Vær må de vann adskillige timene pr. dag. Som en tommelfingerregel, gi plantene vann når en finger fast i jord finner det tørre. I tillegg vil de kreve rutinemessig fôring som sine røtter ikke kan trekke næringsstoffer fra jorda. Legge til en allsidig, vannløselige plante mat annenhver uke når anleggene er i bloom og en gang i måneden når de ikke er.