Best resultater sol og skygge ettårige

November 22

Best resultater sol og skygge ettårige

Den tradisjonelle definisjonen av en årlig er en blomst som vokser, blomstrer og dør i en sesong. Lokale klimatiske forhold, utvikling av nye kultivarer og nye bruksområder for bestemte blomster har sløret forskjellen mellom ettårige biennials og stauder. Noen av de beste resultater blomstene vokst som ettårige, som impatiens og snapdragons, dyrkes som stauder i varme klima. Mange ettårige er egnet for solfylte steder eller skyggefulle hage områder.

Hardfør ettårige

Best resultater hardfør ettårige er calendula, stemorsblomst, revebjelle, sweet alyssum, aksjer, bratsj og dianthus. Disse årlige blomstene er kalde tolerant og fortsette å blomstre gjennom lys frost og vinterens første fryse. De er plantet i høsten eller våren og tåler ikke høye temperaturer. I milde klima, både lilla og hvite sweet alyssum slippe frø som nytt spire våren etter. Dianthus er en liten haug-type årlige plante med rosa eller hvite blomster som også gjør godt i delvis skygge.

Anbudet ettårige

Marigolds, impatiens, nicotinia, begonia, celosia, Vinca og zinnia er pålitelig ettårige som gir lys farge i sommermånedene, men ikke trives inne kulden temperatur. Impatiens utføre svært godt i skyggefulle hage flekker. Marigolds og zinnias er mye brukt som sengetøy planter i sommer. Deres vekst og bloom syklus er rask og begge er sykdom. Marigolds utføre ytterligere tjenesten hage utstråler en substans i jorden som dreper skadelige nematoder.

Cool sesongen ettårige

Best resultater kjølige sesongen ettårige som geranium og snapdragon trives i milde temperaturer mellom 70 og 80 grader Fahrenheit. Snapdragon kultivarer som Kim Primrose og Montego Orange Bi-farge bloom våren og tidlig høst og vokse i sun eller delvis skygge. Snapdragons har lav tørke toleranse og bør vokst hvor vann er konsekvent. Viola er en sterk ytelse skyggefullt sted årlig ofte brukt som en kantlinje plante. Den blomstrer i de kjøligere månedene i vår og høst.

Varme sesongen ettårige

Pentas utfører i de varme sommermånedene, blomstrende helt fra sommer å falle på et solrikt sted. De er et utmerket kutt blomst som vokser på en bush-type plante som når 12 36 inches i høyden. Pentas blomstrer i lilla, rød, fiolett og hvitt og er en moderat tørke-tolerant plante. Solsikker og deres mange hybrider utfører veldig bra som varme sesongen ettårige, blomstrende for fire - til seks - uke perioder i midt-for sent sommeren. Nyere solsikke hybrider inkluderer en helt hvit blomst, en bicolor rød dverg solsikke og en frilly petaled gule solsikke.