Bær som ser ut som bjørnebær

April 8

Bær som ser ut som bjørnebær

Mange typer bjørnebær vokse både vill og dyrket. Noen blackberry planter stå oppreist, mens andre vokse etterfølgende canes. De produserer semisweet, semisour bær om sommeren. Men andre bær ligne bjørnebær, men er ikke helt samme, selv om det er lett å forvirre dem.

Mulberry

Morbær forveksles ofte med bjørnebær fordi de er også en samlet frukt, som betyr at frukten består av en klynge av mindre frukt. Selv om morbær kan ligner i form og farge på bjørnebær, det er ofte mye større. Bjørnebær har også en besk smak mens morbær er strengt søt.

Dewberries

Enda kan mer så enn mulberry, dewberry lett forveksles med en blackberry. Faktisk, er den eneste store forskjellen mellom dewberries og bjørnebær at bjørnebær vokser på canes og dewberries lianer. Du kan også bruke dewberries i oppskrifter som krever bjørnebær, som paier, bevarer og andre søtsaker. Ifølge University of Florida er dewberry frø større og tøffere enn en blackberry.

Black bringebær

Black bringebær kan se som blackberry, men det er en helt annen frukt. Den har en mye mildere smak enn en blackberry. Mens større enn røde bringebær, er black bringebær fortsatt mindre enn en blackberry. Mens de fleste bær planter er kaldt hardføre, foretrekker black bringebær å vokse i varmere områder.

Boysenberries

En annen frukt som ligner blackberry er boysenberry. Boysenberry er imidlertid ikke en naturlig plante, men en hybrid. Laget fra bjørnebær, bringebær og loganberries, boysenberry kan se ut som en blackberry, men det er ganske annerledes. Mens tarter enn bringebær, er en boysenberry fortsatt sweeter enn en blackberry. De er også lysere i fargen enn bjørnebær, har et rødlig skjær til deres frukt.