Anbefalinger for vinteren rug såing

July 27

Rye er en kultivert vill korn arter innfødt til Europa og Asia, først vurdert en hvete og bygg luke. Tidlig nederlandsk og engelsk settlers introdusert rug i nordøstlige regioner i USA. I dag brukes mindre enn 50 prosent av dyrket rug i landet for korn. Den primære bruken av plantene er for høy, enger og som dekke avlinger. Rye er blant de mest brukte høykvalitets forages og lagrede forages for vinteren spesielt for husdyr med høy ernæringsmessige behov.

Såing tid

Den anbefalte tiden frøet vinter rug mellom sensommeren og tidlig høst hvis avlingen er ment for bruk som grovfôr, som sitert av Purdue samarbeidende forlengelse. Hvis rug er plantet for korn, er den anbefalte tiden å plante to uker senere, mellom tidlig i høst og sen høst. Som en tommelfingerregel er rug cover beskjære, grønn gjødsel eller beite best plantet to til åtte uker før en korn beskjære.

Vinter rug fordeler

Rye er sterkt anbefalt som en vinter dekk avling fordi den raske veksten hindrer potensielle jorderosjon fra vann eller vinter vær. Plantene har dype røtter som redusere komprimering i dyrket felt og forbedre jord tilth. Rye har rask vekst høsten og gir mer tørr saken for våren i forhold til en rekke andre kornblanding korn. Rye planter er de mest hardføre kornene med etablerte planter tolerante temperaturer så lave som-30 grader F. Frøene er egnet til å spire på 33 grader F.

Grunnforhold

Plante rug i godt drenert leirjord for beste vekst med foretrukket pH varierer mellom 5.0 til 7.0. Plantene også vokse i tung leire og sand og har høyere tørke toleranse enn mange andre korn. Rye innretter frisk å dårlig fruktbar jord som ikke klarer å støtte optimal vekst av andre frokostblandinger. Lys programmer av nitrogen anbefales, men kreves ikke hvis plantet etter avlinger som har blitt befruktet rikelig med nitrogen som mais.

Såing Rate

Seeding satsen for rug avhenger på metoden seeding. Anbefalte rate for boring i dyrket land er mellom 60 og 110 pund per acre. For planting i eksisterende torv, er 90-120 pund per acre. Når rug kringkastes eller luft seeded, anbefales en hastighet på 150 pund per acre for å produsere en tilstrekkelig stå.